Vier tips voor het verbergen van een goede geocache

Home / Blog en Nieuws / Vier tips voor het verbergen van een goede geocache
Vier tips voor het verbergen van een goede geocache

In 18 jaar tijd is geocaching uitgegroeid van een enkele verstopte container in de bossen van Oregon (USA) tot een wereldwijde game met jaarlijks meer dan 3 miljoen actieve deelnemers en meer dan 3 miljoen geocaches. In het afgelopen jaar publiceerden de gezamenlijke vrijwillige Geocaching Reviewers bijna 8.085 caches per week.

Deze groei betekent dat je bijna overal ter wereld een geocache in de buurt kunt vinden. Maar het betekent ook dat de verzadiging aan geocaches toeneemt. In steeds meer gebieden wordt het moeilijk om een ​​locatie te vinden om een ​​cache te plaatsen.

Naarmate het aantal geocachers en geocaches groeit, raden we je aan ervoor te zorgen dat elke cache die je plaatst van goede kwaliteit is. We weten dat iedereen een andere mening heeft over wat een “kwaliteitscache” is, maar hieronder noemen we enkele zaken waarmee je rekening kunt houden om er zo voor te zorgen dat anderen van jouw cache zullen genieten:

 1. Vind veel caches voordat je een van je eigen caches verstopt.
  Dit laat je zien hoe enorm verschillend geocaches kunnen zijn. We raden je aan om minstens 20 geocaches te vinden voordat je er zelf een plaatst.
 2. Denk aan je favoriete geocaches en waarom je daar zo van genoot.
  Was het de locatie? De houder? Het verhaal op de cachepagina? Probeer de elementen die je leuk vond te herhalen terwijl je wat van je eigen creativiteit toevoegt.
 3. Zorg ervoor dat de geocache-container waterdicht is en de elementen overleeft.
  Zo ishet beter om een ​​verzegelde container te gebruiken in plaats van een plastic zak.
 4. Onderhoud jouw eigen geocache.
  Dit betekent dat het logboek moet worden vervangen wanneer het vol is, dat de cache af en toe gecheckt wordt om te kijken of die nog aan de eisen voldoet en dat je snel reageert op logjes die er op wijzen dat er onderhoud nodig is.

Je kunt zien welke geocaches anderen aanbevelen door te kijken naar het aantal favoriete punten dat elke cache heeft ontvangen. Favoriete punten zijn te vinden op elke cache-pagina en in de lijst met zoekresultaten. Premium-leden kunnen 1 favoriete punt toekennen voor elke 10 caches die ze vinden en kunnen de lijst met zoekresultaten sorteren op de meest favoriete caches.

Nu het weer begint te veranderen, is het een uitgelezen moment om ervoor te zorgen dat je geocaches klaar zijn voor het komende seizoen. Als je net begint te verstoppen, neem dan de tijd om na te denken over welk type geocache je aan de geocachingwereld wilt presenteren! Bekijk elke week de geocache van de week voor meer inspiratie. En zorg ervoor dat je de plaatsingsrichtlijnen goed bekijkt!

Heb je naar aanleiding van dit artikel aanvullende vragen? Stel ze gerust op ons forum!