10 fouten die je niet moet maken bij het geocachen

Home / Blog en Nieuws / 10 fouten die je niet moet maken bij het geocachen
10 fouten die je niet moet maken bij het geocachen

Het belangrijkste bij geocaching is natuurlijk dat je het leuk vindt en dat je het leuk blijft vinden. Probeer daarom zoveel mogelijk de volgende tien fouten te voorkomen, zodat je je kunt blijven focussen op het belangrijkste deel van het geocachen – het vinden van geocaches!

Fout 1: Vergeten een pen mee te nemen
Een klassieke fout, en het overkomt ons allemaal wel eens! Zorg dus dat je altijd een extra pen bij je hebt: in je auto, je jas, of bij je telefoon.

Fout 2: De cachebeschrijving niet lezen
Geocache-beschrijvingen kunnen belangrijke informatie bevatten over de cache die je gaat zoeken. Soms is dat een beschrijving van het gebied, van bepaalde details, tools die je nodig zou kunnen hebben, of ze bevatten bepaalde subtiele hints die je nodig zou kunnen hebben.

Fout 3: Niet de laatste logs lezen
Bekijk de laatste logjes voor je op pad gaat. Het helpt om te weten dat de cache kortgeleden nog gevonden is, of dat er inmiddels een behoorlijke lijst met DNF’s (Did Not Find) staat. De Geocaching® app en de nieuwe zoek kaart laten de zowel de datum zien waarop de cache voor het laatst gevonden is, zonder dat je de hele cache-beschrijving hoeft door te lezen.

Fout 4: Niet je geo-gevoel gebruiken
Jouw geo-gevoel groeit naarmate je meer cachet, en wordt steeds belangrijker bij het geocachen! Net zoals je je intuïtie vertrouwt, leidt je geo-gevoel je naar de cache. Je komt bijvoorbeeld dicht bij de cache en ziet een klein paadje in de goede richting, of misschien spot je een kleine stapel onnatuurlijk gestapelde takken en … ja hoor, de geocache waar je naar op zoek bent, ligt daaronder!

Fout 5: Vergeten om een ​​lijst te maken *
Lijsten houden je geocaching-leven georganiseerd, dus vergeet voordat je op avontuur gaat nooit een lijst te maken! Bovendien synchroniseren lijsten automatisch met de Geocaching®-app, zodat je wijzigingen kunt aanbrengen op de website of onderweg kunt gebruiken via jouw telefoon.

Fout 6: Vergeten te CITO-en (Cache In Trash Out®)
Laat het gebied waar je wandelt altijd beter achter dan hoe je het gevonden hebt. Geocaching van hoge kwaliteit reikt verder dan de cache zelf en we spelen allemaal een rol bij het verbeteren van het geocachen voor iedereen.

Fout 7: Niet veilig zijn
Zorg ervoor dat je iemand – een vriend, partner of familielid – vertelt waar je naartoe gaat, hoe ze contact met je kunnen opnemen en hoe laat je verwacht terug te keren.

Fout 8: Niet bewust zijn van je omgeving
Er zijn veel zaken om op te letten: muggles in de gaten houden, voldoende daglicht hebben en het plantenleven niet verstoren. Eén van de belangrijkste redenen om scherp te blijven, is echter dat paden er anders uitzien als je je omdraait. Zorg ervoor dat je weet op welke manier je bent gekomen, zodat je ook veilig terug kunt komen.

Fout 9: Niet de juiste schoenen dragen
Je zou in de verleiding kunnen komen om slippers of sandalen te dragen, vooral in de warmere maanden, maar deze zullen je niet van pas komen als je eenmaal in het veld bent. Je weet nooit wanneer dat perfect vlakke pad zal veranderen in modder, steil wordt of glad wordt.

Fout 10: Laat fouten je geocaching-uitstapje verpesten
Nu je alle adviezen hebt gezien om te voorkomen dat je fouten maakt tijdens het geocachen, is het tijd om je een geheim met je te delen: er zullen ongetwijfeld nog meer fouten te noemen zijn. De kunst is echter om je uitstapje er niet door te laten mislukken. Omarm het feit dat je niet altijd alles onder controle hebt.
Zorg er in alle gevallen voor dat je een mooie dag hebt!

Veel plezier!

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog aanvullende vragen? Stel ze gerust op ons forum!

*Lijsten zijn een Premium member feature. Lees er hier meer over.