Registreren

Geocaching, het internet deel van het verhaal: registreren

Er zijn twee belangrijke geocaching websites:
www.geocaching.com, de moedersite.
www.geocaching.nl, de grootste en langst bestaande dochter-site in Nederland.

www.geocaching.com

Om te kunnen geocachen, moet je je registreren (kosteloos en zonder verdere verplichtingen!) op de website www.geocaching.com. Je hebt daarvoor een e-mailadres nodig.
Na het kiezen van een nickname („bijnaam‟) en een password („wachtwoord‟), ben je lid van de wereldwijde gemeenschap van geocachers.
Je hoeft je dus bij geen enkele andere website of club aan te melden!

www.geocaching.nl

Waarom is er dan toch de website www.geocaching.nl?
Onze website www.geocaching.nl is in 2001 opgericht om ondersteuning te geven aan de Nederlandse deelnemers van geocaching, vanaf hier geocachers genoemd. Verder willen wij via een forum een Nederlandstalig platform bieden voor het Nederlandse taalgebied, zodat geocachers met elkaar in contact kunnen komen. Tot slot kunnen we via de Nederlandse site beter contact onderhouden met locale instellingen zoals natuurbeheerders.
www.geocaching.nl onderschrijft de uitgangspunten en spelregels van www.geocaching.com. Daardoor lijkt het er wellicht soms op dat .nl en .com dezelfde organisatie zijn. Dat is dus niet zo!
Als je gebruik wilt maken van alle functies van onze website, dan moet je jezelf ook bij ons registreren. We adviseren je om daarbij zoveel mogelijk de gegevens te gebruiken die je ook voor .com hebt gebruikt. Dat is overzichtelijk en lekker makkelijk.