Home       Lees onze disclaimer
menuheader

Laatst actief: PeeteeNL Petrahamelink Geoman frans12 teamRoCo Team MAAS Renier ceiricsmg Kaatjeka
Events vandaag Events morgen Events overmorgen Komende events
Geocacher Geocacher met TB CarTB gepland CarTB onderweg CarTB geparkeerd

Dit deel van de website biedt je de gelegenheid om je cache-avonturen met de thuisblijvers (en natuurlijk je mede-geocachers!) in real time te delen, door ze te laten zien waar jij op dat moment aan het geocachen bent.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van een smartphone app waarmee je je gps-positie doorgeeft aan de website geocaching.nl, waar deze in de database wordt opgeslagen. Vervolgens laat de kaart hierboven zien waar zich op dat moment cachers bevinden. Je krijgt door het klikken op het geocachers-icoon een beter beeld van het gebied waar de cacher zich bevindt.

Geocaching.nl maakt voor de juiste plaatsbepaling gebruik van de Geocachers on the move-app voor Android (Klik hier voor de Engelse versie). Voor andere besturingssystemen zijn op dit moment helaas geen eigen versies beschikbaar (voor Iphone zie hieronder).


Iphone-gebruikers:

Gebleken is dat het pakketje SendLocation van Jouni Erola goed werkt op deze site.

De link in het app'je (invullen bij Your personal server and script) moet zijn:
http://www.geocaching.nl/otm/update_iphone.php?gn=Nicknaam, waarbij je voor Nicknaam je eigen cachersnaam (liever geen spaties) invult.
Een rol kun je meegeven door de variabele gr in de link op te nemen. Voor de rol geocacher met TB wordt de link verlengd met de tekst '&gr=tb', voor de rol 'AutoTB' wordt de link verlengd met de tekst '&gr=cartb'.
Een kenmerk (hoe ben je te herkennen) geef je mee via de variabele gd in de link op te nemen, bv. je voegt de tekst &gd=blauwe+rugzak aan de link toe. Vervang s.v.p. de spaties door een +-teken.

De Cacherslijst (opstarten in de browser op je Iphone) vind je vervolgens op http://www.geocaching.nl/otm/lijstje.php?cacher=Nicknaam, waarbij je voor Nicknaam weer je eigen cachersnaam invult.

Houd er wel rekening mee dat SendLocation anders werkt dan de andere apps: de positie wordt onregelmatig doorgegeven, omdat het zo is gebouwd dat enkel significante positiewijzigingen worden doorgegeven. Lees hier de beschrijving van het pakketje.

Wat zie je op de kaart?
  • Boven aan deze pagina dan zie je een overzichtskaart van de Benelux e.o., waarop regelmatig een aantal wandelaars- en/of auto-icoontjes ingetekend staat. Deze icoontjes staan elk voor een collega-geocacher die zich ergens in de Benelux door het landschap verplaatst.

  • Een aantal icoontjes ziet er zo uit: . Deze staan voor de groep gewone geocachers die op dat moment ergens in de Benelux aan het cachen zijn.

  • Daarnaast kun je ook een aantal hoofdzakelijk groene icoontjes op de kaart tegen komen. Dit icoon staat voor geocachers die op dat moment in het bezit zijn van een of meer TB's (Travel bugs). Dit kan een reguliere TB zijn, maar het kan bv. ook gaan om een rugzak of T-shirt met TB-opdruk. Je zou kunnen proberen ze in het veld op te zoeken, om deze TB's te 'discoveren'. ;-)

  • Ook zie je zo nu en dan ook dit icoontje op de kaart verschijnen: . Dit icoon staat voor de rijdende AutoTB of CarTB. Je zult zien dat deze zich logischerwijs vaak sneller door het landschap verplaatst.

  • Vervolgens zie je regelmatig dit icoontje op de kaart staan: . Dit icoon staat voor de geparkeerde AutoTB (max. 36 uur). Klik op het icoontje om te zien hoelang de auto daar nog staat.

  • Ook zie je regelmatig dit icoontje op de kaart verschijnen: . Ook dit icoon staat voor een geparkeerde AutoTB, maar geeft enkel de plek aan waar deze vaak te vinden is.

  • Als je op één van de icoontjes klikt, dan merk je dat zich een venstertje opent met daarin de informatie over de cacher die je aan het volgen bent. Verder kun je klikken op de link Klik hier om ... te volgen. Er wordt dan nader ingezoomd op het gebied waar deze cacher zich bevindt, zodat je deze nog beter kunt volgen.

Let op: Realiseer je dat jouw positiegegevens via het datanetwerk van je mobiele provider verstuurd worden. Jouw mobiele provider brengt hiervoor kosten in rekening. Zorg daarom dat je een databundel koopt voordat je van deze dienst gebruik maakt.
(6)


Deze pagina laat je zien waar de geocachers en CarTB's zich bevinden.
Copyright © 2002-2017 Official partner of Groundspeak Inc. Used with Permission / Stichting Geocaching Nederland / Rendering Engine © Coen Boltjes