Home       Lees onze disclaimer
menuheader

0.1 Degree Confluence Project

In de USA heeft men bedacht dat het leuk kan zijn om de plekken te bezoeken die op de kaart staan aangegegeven als kruisingen van hele graden. Als een echte ontdekkingsreiziger geeft men een verslag van de tocht, een beschrijving van wat men op het virtuele punt aantreft en men maakt wat foto's van de omgeving.

Wereldwijd zijn er vele duizenden van die punten maar ons landje heeft er maar 5 en die zijn allemaal reeds bezocht. Dat kunt u tot in de details terugvinden bij http://www.confluence.org/index.php
waar b.v. 13 km zuidwest van Utrecht het punt 52N5E ligt aan de weg tussen IJsselstein en Benschop. (alles wordt gedaan in WGS84 notatie: dit gebeuren is wereldwijd)

Om te zorgen dat deze hobby in ons land een vervolg kan hebben is besloten om door te gaan met punten op tienden van graden. Let erop als er in graden en minuten gewerkt wordt: er gaan 60 minuten in een graad, dus moet je veelvouden van 6 minuten hebben.
Zo komt dus 52,4N5,3E in minuten uitgedrukt neer op: 52G24min N 5G18min E

Een goede naam voor deze hobby zou kunnen zijn 'virtuele kruispunten jacht'.
Hierop is een variant mogelijk: zoek de plekken op van de kaarthoeken van de 1:25.000 topografische kaarten. We zijn bezig om ook voor deze virtuele punten een aanmeldingsmogelijkheid te maken (in de nabije toekomst).
Er zijn ook mensen die plezier hebben in het opzoeken van 'merkwaardige' punten: die coordinaten vertonen opmerkelijke cijfercombinaties zoals 52G52min52sec N en 5G5min5sec E, om een voorbeeld te geven. Voor het aanmelden van dergelijke punten hebben we nog geen voorzieningen gemaakt. We zullen daaraan werken als er vraag naar komt.

© Prof Y Lupardi / Stichting Geocaching Nederland 2002-2005Scripts by SGN
Copyright © 2002-2017 Official partner of Groundspeak Inc. Used with Permission / Stichting Geocaching Nederland / Rendering Engine © Coen Boltjes